Hva er NSKI Høyskole?

NSKI Høyskole er en privat høyskole i Oslo med hovedfokus på film. I 2014 fikk skolen to akkrediterte bachelorutdanninger, etter å ha drevet som fagskole  siden 2009.

NSKI Høyskole tilbyr i dag fire bachelorutdanninger:

  • Bachelorgradsstudium i skuespillerfag
  • Bachelorgradsstudium i regi
  • Bachelorgradsstudium i manus
  • Bachelorgradsstudium i musikkteater
Når er søknadsfrist, opptaksprøver og skolestart?

Søknadsfrist for BA i skuespillerfag, BA i regi og BA i manus er 12. februar 2019.

Første søknadsfrist for BA i musikkteater er 15.januar. Andre søknadsfrist er 19.februar.

Opptaksprøver til BA i skuespillerfag er siste helgen i februar, og første helgen i mars.

Opptaksprøver til BA i musikkteater er 02. og 03.februar (til første søknadsfrist), og 08. og 09.mars (til andre søknadsfrist).

Opptaksprøvene til BA i regi og BA i manus skjer fortløpende.

Over hvor mange år går studiet?

Alle studier går over 3 år (180 studiepoeng).

Kan man bruke Method Acting både i film og teater?

Method Acting ble i sin tid utviklet i en teatergruppe, The Group Theatre i New York, som benyttet denne skuespillermetoden inn i alle sine oppsetninger gjennom hele 1930-tallet. Det var først mange år senere, i begynnelsen av 1950-årene, at metoden fikk et gjennombrudd i filmsammenheng – i de første filmene med Marlon Brando; Sporvogn til Begjær, Viva Zapata og Storbyhavn.

Som den første skolen i Norge er arbeidet ved NSKI Høyskole rettet inn mot film, og det å finne et filmatisk uttrykk for en karakter og en situasjon. Gjennom sansearbeid, og bruk av egne erfaringer får studentene en innføring i det å skape et levende uttrykk foran og bak kameraet, og til å gi karakteren et indre liv.

Samtidig vil vi gjennom en rekke prosjekter også se og erfare forskjellen mellom et filmatisk og et teatralt uttrykk. Vi vil f.eks. arbeide med filmscener som vi gjør foran og bak kamera i et prosjektarbeid, for deretter å ta de samme scenene videre inn i et teateruttrykk – slik at vi dermed kan forstå og erfare forskjellen mellom disse to uttrykkene.

Du kan lese mer om Method Acting her.

Vil det være samarbeid med film/tv/teaterbransjen?

NSKI Høyskole legger stor vekt på at våre utdanninger skal være yrkesrettede, med et nært forhold til bransjen.

Skolen har derfor et bredt samarbeid med ulike institusjoner og profesjonelle utøvere fra teater-, musikal-, film- og TV-bransjen, både i Norge og i utlandet. Flere av disse utøverne arbeider som gjestelærere i prosjektene gjennom skoleåret.

I tillegg har NSKI Høyskole en sensorordning hvor profesjonelle utøvere fra bransjen skal overvære og evaluere studentenes arbeid.

Tilbyr skolen utveksling med institusjoner i utlandet?

NSKI Høyskole har en utvekslingsavtale med The New School for Drama i New York. Dette innebærer at 2.årsstudenter fra samtlige linjer kan tilbringe ett semester i New York ved deres Bachelor of Fine Arts.

NSKI Høyskole har videre et årlig samarbeidsprosjekt med The CRY HAVOC Company i New York, hvor studenter - i samarbeid med denne off-Broadway teatergruppen - innstuderer og viser nyskrevet dramatikk.

Videre skolegang?

Bachelorgradene ved NSKI Høyskole gir flere muligheter for etter- og videreutdanning. For regi- og manusstudentene inkluderer dette bl.a. mastergradsstudier ved Den Norske Filmskolen, New York University, Pace UniversityThe New School for Drama og East 15 Acting School at the University of Essex i London.

Bachelor i skuespillerfag og bachelor i musikkteater gir muligheter for mastergradsutdanninger ved bl.a. Kunsthøgskolen i Oslo, New York University, Pace University, New Scool for Drama i New York og East 15 Acting School at the University of Essex i London.

Alle studier gir også grunnlag for videre studier innen prosjektledelse, kulturledelse, og/eller økonomiske/administrative fag, samt praktisk-pedagogisk utdannning.

Hva koster skolen?

NSKI Høyskole er en privat utdanningsinstitusjon, og mottar ingen offentlig støtte.

Studieavgiften skoleåret 2018/2019 er kr 51 500 per semester for BA skuespillerfag, BA musikkteater og BA manus, og kr 53 750 per semester for BA regi.

Alle utdanninger kvalifiserer til støtte fra Statens Lånekasse for Utdanning.

Flere spørsmål?

Fant du ikke svar på det du lurte på? Kontakt oss på telefon 40 06 50 06, eller e-post: kontakt@nski.no.