Vårkurs i filmskuespill for ungdom

FILMFABRIKK

– et femukers intensivt filmskuespillerkurs for ungdom

Har du lyst til å stå foran kamera? Vil du spille i en helt ny film?

På NSKIs Filmfabrikk vil du i løpet av fem lørdager (fra 11 - 15) lære hvordan du utforsker og lever deg inn i en filmrolle. Sammen med andre unge skuespillere og instruktør arbeider du med spesialskrevne scener som til slutt blir en helt ny film. Siste kursdag kan du invitere familie og/eller venner til premiere!

Om du har ingen, litt eller mye erfaring med skuespillerarbeid spiller ingen rolle: Alle får lære merog alle starter fra sitt eget utgangspunkt!

Kursprogram:

 LØRDAG 1: Møte med manus. Vi utforsker manus rundt bordet og på gulvet: Hva ligger under replikker og handlinger? Hvilke valgmuligheter har vi for hvordan vi kan gjøre historien til vår egen?

 LØRDAG 2: Møte med rollen. Vi lager en karakter: Hva kan du ta med deg inn i rollen, hva må du skape fra bunnen? Vi leter på gulvet og i musikk. Kanskje prøver vi ut karakterene ute i det offentlige rom?

 LØRDAG 3: Møte med regissør. Vi lærer å ta imot regi og regissere hverandre: Hvordan kan vi oversette en beskjed fra regissøren til noe vi lett kan gjøre?

 LØRDAG 4: Møte med kamera. Alle scenene filmes! Deltagerne får med hjem invitasjoner til premieren.

 LØRDAG 5: Showtime. Vi ser klipp fra den ferdige filmen og snakker om dem. Hvordan påvirker måten scenene er klippet filmen? Den siste timen blir det premiere!

Alle deltagere får med en ferdige filmen hjem på DVD.

Kursdatoer:

18. mars, 25.mars, 1. april, 22. april, 29. april

Kl. 11:00 - 15:00 hver gang.

Kurset er åpent for ungdom i alderen 14-19.

Pris: kr. 1.900,-

Ved påmelding før 1. mars: kr. 1.500,-

Spørsmål? Kontakt gjerne kursholder Joakim Fink Graasvold på joakim@nski.no eller tlf. 91171692.

Om kursholderen:

Joakim Fink Graasvold er selv utdannet ved NSKI Høyskole og jobber som skuespiller og regissør. Som skuespiller har han spilt ved Teatret Vårt, Teater Ibsen, Ombrello Teater og Grenland Friteater, med frigrupper som Ars Nova Productions og TRESS, samt i ulike TV-produksjoner. Som regissør har han jobbet med alt fra kortfilm og ungdomsteater til storslåtte teateroppsetninger som “Sølvkantaten” i 2011.

Joakim har lang erfaring med kurs for barn og unge, blant annet fra Oslo Musikk og Kulturskole, Kongsberg Kulturskole, Skien Kulturskole og Aktivitetshuset Volt i Lørenskog.

Blog Post written by:
MARIT DAHL HAUGAN
Administrativ leder.